Molnár Csaba @ Írok neki

Adatvédelmi tájékoztatás

Az adataira a GDPR-irányelveknek megfelelően vigyázunk.
Levele elküldésével elfogadja adatvédelmi tájékoztatónkat.
Elfogadom
04.
06.
15:32

Több mint egy tucat orosz luxusjachtnak megtiltották, hogy elhagyja Hollandiát

Hollandia az Oroszországgal szemben hozott uniós szankciókkal összhangban 14 orosz tulajdonú luxusjacht esetében tiltotta meg, hogy elhagyja a hazai kikötőt, amelyben horgonyoz - számolt be az NL Times hírportál.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
06.
15:19

Az oroszok holttesteket "égetnek", hogy megpróbálják eltussolni a polgári gyilkosságokat?

Mariupol polgármestere azzal vádolta meg Oroszországot, hogy megpróbálja eltussolni a városban megölt, szerinte valószínűleg "több tízezer civil" meggyilkolását azzal, hogy mobil krematóriumokat használnak a holttestek elégetésére.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
06.
15:06

Hollandia négy F-35-ös vadászrepülőgépet küld Bulgáriának

Hollandia közölte, hogy négy F-35-ös harci repülőgépet küldött a NATO-szövetséges Bulgáriának, hogy segítsen a légtérrendészeti feladatok ellátásában.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
06.
14:00

Az Európai Bizottság ajánlásai az orosz és belarusz kereskedelmi korlátozások mellé

Az Európai Unió az elmúlt hetekben több, áruforgalmat is érintő korlátozást előíró csomagot fogadott el az Orosz Föderációval és a Belarusz Köztársasággal szemben. Annak érdekében, hogy a korlátozások kijátszásának a kockázatát csökkenteni lehessen, az Európai Bizottság – az EU Hivatalos Lapjában a napokban kihirdetett - közleményt adott ki, amelyben ajánlásokat fogalmazott meg az importőrök és exportőrök számára az alábbiak szerint.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
06.
13:03

Elkerülhetetlennek tűnik az orosz olaj betiltása?

Elkerülhetetlennek tartja az orosz olaj, és végső soron a gáz importjának betiltását, de mielőbbi szigorítását Charles Michel, az Európai Tanács elnöke annak érdekében, hogy véget vessen Moszkva Ukrajna elleni agresszív háborújának.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
06.
12:47

Tömeges sorozásokat rendelt el Putyin

Az orosz elnök szokatlanul sok, Putyin 134 500 új sorkatona besorozását rendelte el a múlt héten a kétévente esedékes sorozás keretében, felszítva a félelmeket, hogy több ezer további orosz katonát küldhetnek Ukrajnába. 

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
06.
12:16

Az éjszaka Lvivet bombázták

Robbanásokról számoltak be kedden késő este a nyugat-ukrajnai Lviv régió Radekhiv körzetében ukrán tisztviselők szerint. "Légvédelmi erőink két ellenséges cirkálórakétát lőttek le Radekhiv felett" - közölte szerdán a Telegramon Maksym Kozytskyi, a regionális katonai közigazgatás vezetője.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
06.
12:08

Budapesti orosz nagykövet: Nincs okunk bizalmatlanságra a magyar kormánnyal szemben

"Nincs okunk nem bízni a magyar vezetésben" - fogalmazott Jevgenyij Sztanyiszlavov budapesti orosz nagykövet. "Úgy gondolom, hogy a vasárnapi választások után megválasztandó magyar kormány továbbra is érdekelt lesz a legnagyobb kétoldalú projektünkben, az új paksi atomerőmű megépítésében, amelyet ráadásul az orosz állam állami hiteléből finanszíroznak, kedvező feltételekkel" - mondta Sztanyiszlavov a Ria Novosztyi hírügynökségnek.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
06.
11:51

Zelenszkij szerint Oroszország fegyverként használja az éhezést

Az ukrán elnök az ír parlamentben azt mondta, hogy az orosz rakéták "olyan dolgokat tesznek tönkre, amelyek a megélhetést biztosítják". Elmondta, hogy az orosz erők blokkolták Ukrajna összes tengeri kikötőjét és az exportra szánt élelmiszereket szállító hajókat.Ukrajna a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszertermelője - és Zelenszkij szerint Oroszország fellépése élelmiszerhiányhoz és a költségek emelkedéséhez vezetne az éhezők milliói számára világszerte.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
06.
11:33

Az orosz hadsereg folytatja a légicsapásokat Ukrajna ellen

Az orosz csapatok közölték, hogy folytatták az ukrajnai célpontok elleni légicsapásaikat. Megsemmisült egy Osa légvédelmi rakétarendszer, öt lőszer- és üzemanyagraktár, valamint az ukrán hadsereg tizenegy katonai bázisa - közölte szerdán Igor Konaszenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője. Az orosz hadsereg összesen 24 katonai célpontot támadott a szomszédos országban. Ezt az információt nem lehetett függetlenül ellenőrizni.

Szerző(k): Molnár Csaba